Om det förra inlägget om årsmötet bara innehöll roliga saker så innehåller tyvärr detta bara tråkigheter.


16


NOVEMBER


Än en gång blir vi tvungna att ställa in taggning och även dorperkursen nu i höst!Pga coronan och då Australiens extremt stelbenta, icke flexibla, strikta restriktioner kan inte Adrian ta sig hit och samtidigt ha en retur hem.

Adrian som åker hit varje år för att lägga in embryo på Kulla gård, skulle även lägga in i Norge och i Turkiet denna gång. Alla tillstånd var klara när det plötsligt blev försenat från labbets sida som skulle godkänna utförseln av embryona. Här i Sverige gick vi och väntade och det stod snart klart att vi behövde göra en kraftig bantning av programmet.


Till slut släppte Australiens myndigheter bomben. Adrian kan inte komma hit. Ingen taggning, ingen kurs och ingen embryo- inläggning i år..

Detta är oerhört olyckligt och sååå tråkigt. Sverige är i stort behov av att få bedömt alla djur. Från föreningens sida vill vi att den höga kvaliteten på livdjur skall behållas.Vi vill helst inte att det skall säljas icke bedömda djur över huvud taget och vi vill ju så klart att uppfödare skall få hjälp att välja ut sina livdjur till den egna besättningen. Nu blir det inte så och en del djur kommer att säljas utan någon kunnig har bedömt dem.

Det man kan göra som uppfödare är att införskaffa "Dorperboken". Där får man lite vägledning. Man kan också be någon som gått flera kurser titta på dem och tillsammans komma fram till vilka man tycker kan bli livdjur eller inte. MEN var försiktiga med hur ni skriver i ev säljesannonser. Det bör stå att de är icke bedömda, precis som att det står om ett djur är riksbedömt eller ej. Risken är att köpare blir förvirrade annars om man använder ord som ex "preliminärbedömda".

Om vi nu ser framåt då...

Föreningen fortsätter jobba för att få till en taggning så snart det går, även om det för tillfället känns lite som att gå i kola i uppförsbacke.

Vi hoppas att ni medlemmar har tålamod. Vi i styrelsen lägger ner mycket tid på detta och på att ni medlemmar skall få ut så mycket som möjligt av er medlemsavgift. Vi kommer tyvärr att få leva med det nyckfulla coronan för med sig ett tag till troligtvis.

Denna gången var vi sååå nära...

Vi hoppas på god uppslutning på Årsmötet i Helsingborg i alla fall!

Mvh

Styrelsen Svenska Dorperföreningen

Share