Äntligen Elmia!

Då var Elmiamässan avklarad med förtjusning för oss som stått i montern . Trots väldigt kort varsel har Svenska Dorperföreningen varit på plats i dagarna tre och jisses vad vi har fått möta många funderingar och frågor från alla möjliga olika sorters människor och vilka bra diskussioner vi har haft.

Vi har pratat om dorperns suveräna egenskaper och det faktum att väldigt många provar att köpa en Dorperbagge för att förbättra sin korsningsbesättning och att det faktiskt funkar.

Vi har bla mött en ung kille knappt fyllda tonår som köpt sina första renrasiga dorprar i år, full av entusiasm och framtidstro. Ett annat yngre par som köpt ett helt gäng uppgraderade tackor (98%dorper) och som ville ha tips och råd om hur de skulle gå vidare, en annan kille från Uzbekistan som undrade hur man fick dorper till sitt hemland.

Ja alla möjliga sorters människor.

Vi har pratat oss alldeles hesa och trots att vi tyvärr inte kunde visa några djur så lyckades vi ändå locka många till vår monter. Såå roligt detta har varit. Vi har pratat både vit och svart huvad dorper och allt fler börjar se vilken potential den vita har. Det ska bli roligt att se vilka ringar på vattnet detta kan ge.

Tack alla ni som ställde upp med kort varsel & genomförde detta. Ni har gjort ett kanonjobb för rasen:
Frida Lundquist, Joacim Samuelsson-Lundquist, Helena Hepp, Lawrence Heathman, Lolo Sörelius.
Och tack alla andra medlemmar som tog sig tid att komma förbi och vara med i diskussionerna. Till slut tack till Svenska Fåravelsförbundet som roddat i detta med rasföreningarna. Sån tur att vi kom med till slut.
Nu lämnar vi föreningarnas västar fulla med godispapper och ser fram emot nästa mässa!
Share