20


JULI

I dessa tider…

Det har blivit en fras som aldrig varit vanligare än nu.

”I dessa tider” är väl frågorna mer än svaren när det gäller det mesta, men vi som har djur märker väl inte av ”dessa tider” så mycket i vardagen utom när man möjligtvis får fakturan för kraftfodret där priserna stiger i höjden. 


Då är det skönt att ha djuren ute på bete och man ser hur lammen växer dag för dag.

”I dessa tider” är det lätt att undra när allt skall återgå till det normala och vad som hände med alla planer och mål vi satt upp för året?

”I dessa tider” blir ju nästan allt inställt, taggning, mässor och utställningar. Men vi hoppas att ni håller hoppet uppe ”i dessa tider” för föreningen har inte slutat planera och diskutera även om det varit tyst med officiella uttalanden och aktiviteter.

”I dessa tider” arbetar vi för att få till någon form av bedömning nu i höst. Vi ägnar stor del av tiden till att invänta besked från alla håll, men det är en fråga som har högsta prioritet eftersom vi märker att antalet icke bedömda djur till salu ökar och kvalitén på djuren är ibland inte den bästa. Så till alla er som väntar… håll ut lite till om ni kan! Och till alla er som vill köpa… var vaksamma och tveka inte be om hjälp vid livdjursköp om ni inte kan vänta.

”I dessa tider” diskuterar vi i styrelsen många saker. Förutom bedömningen bland annat dorperkött, nappa, utbildningar och avelsfrågor. Elmia i höst blev ju inställt, men nytt datum satt till 10-12:e februari så nya mål är satta. Ett nyhetsbrev kommer att komma ut inom kort till alla medlemmar där vi förhoppningsvis ska ha fler svar än frågor. Fler och fler vill vara medlemmar i vår förening vilket är fantastiskt roligt. Detta ”taggar”(ursäkta ordvalet, kunde inte låta bli) oss till att ge ännu mer tillbaka för medlemsavgiften.

Vi hoppas på att ”smitta av oss” lite i ”dessa tider” av den entusiasm som finns så att fler och fler även vill medverka aktivt i föreningen. Tillsammans klarar vi mer!

Gå gärna med i vår Facebookgrupp Svensk Dorper om du ännu inte hittat dit, där är nyhetsflödet konstant!