Information om lite av varje!

”Förra året försöker vi lägga bakom oss, men vi har med oss pandemin in i det nya året likväl.

Styrelsen har fört en hel del diskussioner om huruvida vi skall kunna genomföra februari månads taggning på ett smitt säkert sätt. Det är inte lätt att få ihop detta näst intill omöjliga pussel. Vi i styrelsen ser själva taggningen som en extremt viktig händelse som bör genomföras, men såklart inte till vilket pris som helst.

Vi vill härmed förklara för er hur vi tänkt oss att det skall kunna gå till utan att vi riskerar någons hälsa. Saken är den att vi behöver er hjälp!

Vi har diskuterat lite olika alternativ och kommit fram till: 

       

  • Att det skall vara så få chaufförer som möjligt. (4 ev 5st, som delar upp vårt avlånga land), som kör runt Ash och hans fru Melissa.     
  • Det blir tyvärr inte så mycket socialt umgänge denna gång. Det måste vara klart på gårdarna för att kunna börja med en gång eftersom vi behöver få klart flera gårdar innan dags att övernatta.      
  • Avstånd måste hållas, all fika, matintag etc måste ske utomhus        
  • Vi kommer att behöva 2 rum/stugor eller liknande runt om i Sverige ”på vägen” där chauffören bor i det ena och Ash och Melissa i det andra. Detta behöver vi hjälp med!! Även om ni inte själva skall vara med i taggningen denna gång så tar vi tacksamt emot erbjudande eller tips på bra övernattningsmöjligheter för att hålla nere kostnader. Naturligtvis är det ett plus om både chaufför och Ash kan bo på samma ställe, men inget måste. Har ni tillgång till någon stuga eller har någon separat övernattning på er gård och kan tänka er låna ut/hyra ut till föreningen så hör av er till oss snarast. Vore jättebra om ni även kan ordna så mat kommer till rummen/stugorna. Vi anpassar rutten lite grann efter vart boende finns så vänta inte med att höra av er om ni vet något.

Vi hoppas att vi alla kan hjälpas åt att genomföra detta! Så länge det inte finns några hinder för Ash att ta sig till Sverige så kommer vi att klara av det här på ett bra sätt, det är vi övertygade om.

Om någon mot all förmodan skulle vilja dra sig ur taggningen med tanke på pandemin så är det ok att göra. Hör av er i så fall.

All kommunikation ang detta sker via mail till svenskdorperforening@gmail.com

Årsmötet den 13:e februari närmar sig.

I år kommer mötet hållas digitalt. Mer info om detta kommer senare, men glöm inte bort att anmäla er. Påminner också att eventuella motioner skall ha inkommit senast en månad innan mötet, dvs den 14:e januari.

Hemsidan upphör!

From den 9:e januari finns inte vår hemsida längre i dess nuvarande form. En ny håller på att byggas och adressen är .com istället för .se. Så snart den gamla är uppsagd och raderats kommer vi dock även att köpa tillbaka domänen .se igen så ni behöver inte komma att uppdatera era länkar eller liknande. Allt kommer inte att vara klart med en gång men succesivt kommer alla delar att hamna på plats. Det går redan nu att navigera in på sidan om ni är nyfikna. www.svenskdorper.com . Under våren kommer vi att gå ut med förfrågan till er medlemmar om att få in all uppfödarinfo som ni vill ha med. Kanske ni vill köpa annons på förstasidan? De uppfödare som redan betalt ett års annonsering på gamla sidan, men som ej fått det ännu kommer att läggas upp inom kort.

Dorperkurs i Sverige

I samarbete med Sydafrikanska Dorperföreningen planerar vi att hålla junior, senior och domarkurs under sensommar/höst i år. Intresset är stort även ifrån utlandet. Det kommer hit sydafrikanska domare, som kommer att hålla i de högre utbildningarna och Adrian Veitch, Kaya dorper, kommer att hålla i juniorkurserna. Kursen blir troligtvis under fem dagar så spara lite semester till detta.

Detta ser vi fram emot!


Med vänlig hälsning

Erik Löfstrand, Helena Hepp, Lolo Sörelius, Lawrence Heathman, Kicki Landström,

Alexander Melkersson och Frida Lundquist

05


JANUARI