Anmälan taggning 2022

Tiden går i rasande fart… för den tålmodige kommer snart ett protokoll från det extra årsmötet att skickas ut, men vi behöver gå händelserna i förväg…

Kort summerat beslutades att vi skall genomföra taggning av tackor och baggar från 6 månaders ålder och att detta skall genomföras av domare som föreningen väljer och således bjuder in. Mer om diskussioner kring beslutet hänvisar vi till i protokollet från mötet( som då skickas ut snart)

08


MAJ

Vi kommer att erbjuda taggning i juni och juli månad, 

därefter hoppas vi att vi även kommer att kunna erbjuda tillfälle i oktober också. Vi kommer att behöva dela upp taggningen utifrån vilka som vill tagga, antal djur och var i landet ni bor. Vi kan inte skjutsa runt en och samma domare i hela Sverige, det kommer inte att fungera i år, så när ni får taggat beror lite på var ni bor i landet.

För att vi skall kunna få ihop det så skulle vi vilja ha ett snabbt svar nu om…

      

  • Hur många djur du vill tagga?
  • Var du bor

Tänk på att:

  • Djuren bör vara hyftsat nyklippta, klövarna verkade samt att de kan bedömas på hårt underlag( betong, grus el liknande)
  • Du behöver också se till att din medlemsavgift till föreningen är inbetald.
  • Att du har möjlighet att swisha på plats för utförd typning. (kvitto skrivs)

Taggningsresultatet kommer att skrivas in i Elitlamm och står på härstamningsbeviset. Du kommer att få en kopia på protokollet i nutid när taggning är utförd. Vi har tidigare beslutat att för att stimulera så många som möjligt att vilja tagga sina djur kommer vi endast att ta ut en lite lägre avgift än innan per djur om 150 kr för de som blir typade 3-5. Skulle djuret bli typ 1-2 tas ingen avgift ut. Det blir ingen anmälningsavgift, utan det ingår numer i den höjda medlemsavgiften. Om man besöker en annan gård för att visa upp sina djur så kommer man överens sinsemellan om ev avgift.

För att vara säker på att komma med i taggningsrundan vill vi ha din 

anmälan senast 12:e maj via e-mail till svenskdorperforening@gmail.com. 

Kommer din anmälan senare kan vi ej garantera att det går att klämma in i schemat. Så ut och räkna djur nu!! Vänta inte med anmälan.

Vänligen

Styrelsen för Svenska Dorperföreningen

Share